Hoogtepunten 2015 in beeld

Het einde van het jaar is in zicht, en dat betekent dat er geen ontkomen meer is aan lijstjes. Elke hoek van het internet staat er vol mee. De beste films van 2015. De slechtste games van 2015. De meest intrigerende alpacafoto’s van 2015. Maar ik ga er gewoon nog eentje bovenop gooien! Zoals je misschien in mijn vorige blog hebt gelezen, gaat het niet optimaal met me, maar als ik kijk naar wat er in 2015 allemaal gebeurd is, kan ik niet anders dan stellen dat het toch echt geen slecht jaar was, en dat er een stuk meer hoogtepunten zijn dan in 2014 het geval was. Een jaar geleden ging het namelijk nog aanzienlijk slechter allemaal. Dus er is vooruitgang! En eigenlijk best rappe vooruitgang. Als het zo doorgaat ben ik over niet al te lange tijd gewoon gelukkig jongens! Stel je voor hoe saai deze blog dan zou worden.

Maar zover is het nog niet. Ergens later deze week zal ik denk ik mijn plannen voor 2016 ook even uitschrijven. Verwar die niet met goede voornemens, want daar doe ik niet meer aan. Gewoon wat richtlijnen en doelen die ik voor het einde van 2016 ga proberen te bereiken. Maar eerst is het tijd om terug te blikken. Dus zonder verder oponthoud, hier zijn mijn hoogtepunten van een levendig 2015:

Een fijne jaarwisseling & sneeuw
Ik zal proberen de MX-5 foto’s een beetje beperkt te houden, maar dat ding is nou eenmaal een groot deel van mijn leven. Mijn auto zorgt ervoor dat ik überhaupt nog buiten kom, en is verantwoordelijk voor een groot deel van mijn vriendschappen en levensgeluk. We gingen 2015 in op een verlaten plekje ergens, met drie MX-5’en en een aantal goede vrienden bij elkaar. We  trokken een fles kinderchampagne open (omdat alcohol en rijden enzo) en toastten met plastic bekertjes. Het is niet zoals je je een jaarwisseling voorstelt, maar ik had het niet anders gewild.

IMG_3708
Nieuwjaarsdag vierden we ook direct door een flink stuk te gaan cruisen over de Duitse grens.

1

Ergens in februari viel de eerste en enige sneeuw van het jaar, en ook toen kwamen we uiteraard bij elkaar om vrolijk door de gladde witte massa te glijden. MX-5 rijders worden altijd ongegeneerd blij van sneeuw, omdat dat de enige keer is dat ze moeiteloos kunnen driften. Dak open, muts op en gaan!

2

De carbagerun en voorbereidingen
Één van mijn ultieme hoogtepunten van 2014 was toch wel onze inschrijving voor de Carbagerun en de aankoop van onze Jaguar XJ40 daimler. Een fantastische auto die ons vorig jaar al veel plezier bracht, maar die dit jaar nog veel meer moois in de planning had. We leverden de wagen af bij de geweldige mensen van APK Center Compas, die ons enorm geholpen hebben met het fixen van problemen die we zelf nooit aangekund hadden. Al snel was de auto klaar, met een kersverse APK erop, en was het tijd om de looks aan te pakken. We kochten voor misschien twee tientjes aan verf en benodigdheden, en in minder dan een week haalden we al het chroom terug en rolden we de hele auto in het zwart. En niet veel later was onze auto bestickerd en klaar voor de start.

34

En daar stonden we dan, aan de start van de Carbagerun wintereditie 2015. Met een Jaguar die net een dag voor vertrek exact 25 jaar oud was geworden. Ik denk niet dat iemand had verwacht dat we de rally zouden uitrijden. Ook wij zelf hadden wel onze lichte twijfels. Maar een week later stonden we toch echt aan de finish met onze Jag. Ik heb zo intens genoten van deze week, en kijk er ook nu nog bijna dagelijks enthousiast op terug. Ik was al veel te lang niet meer op een echt flinke vakantie geweest, en de Run voelde eindelijk weer als een échte roadtrip. Het was niet de carbagerun die me zoveel genot bracht, want dat viel ons een beetje tegen, maar vooral het gevoel van op reis zijn met vrienden in een geweldige auto. Ik zal er verder niet te lang over doorgaan. Geïnteresseerden in onze reis kunnen terecht op de facebookpagina of de website van ons team voor meer reisverslagen, updates en foto’s.

5 6 8
Mijn (gefaalde) opleiding
Voor het hele verhaal verwijs ik je door naar mijn vorige blog, maar ik begon dit jaar dus aan een opleiding. En ondanks dat ik er na ongeveer twee maanden mee stopte, heb ik het wel mooi gedaan. Twee maanden lang. Dat klinkt misschien niet als een overwinning, maar dat was het wel. Want het was meer dan ik dacht dat ik aankon, en vele aspecten waarvan ik dacht dat ik er moeite mee zou hebben, gingen me beter af dan verwacht. Het was, ondanks de uitkomst, een belangrijke stap.

Roadtrips, festivals, vrienden
Dit jaar heb ik weer mogen genieten van prachtige roadtrips. Ongeacht de bestemming, gaat er voor mij eigenlijk niks boven een mooie dag op pad met een (paar) auto(‘s) en een stel goede vrienden. Goede herinneringen heb ik aan de dag dat we met drie MX’en aardig diep Duitsland in reden en aan het water in de kou gingen barbecueën. Of de dag dat we met de Jaguar naar de autoRAI gingen. Of het geweldige concert van The Airborne Toxic Event in Amsterdam, waar we met de Jaguar door het stadscentrum bromden. Of het bevrijdingsfestival. Of de twee fantastische dagen die we in Leeuwarden doorbrachten met Into the Grave en Cityrock, waar we onder andere Epica en Sabaton live zagen, waarvan vooral die laatste een onvergetelijk optreden gaf. Ook hielden we een middernachtelijke BBQ terwijl we keken naar de unieke bloedmaan en maansverduistering.

10 1720
Mijn eigen huis!
Nouja, een appartement. Maar het voelt als een huis. Halverwege mei kreeg ik een aanbod van de woningsite waar ik ingeschreven stond, en een maand later stond ik al in mijn eigen appartementje in het (soort van soms wel) mooie Emmer-Compascuum. Het is geen luxe villa, maar ik heb voor een spotprijsje een prachtig appartementje wat meer dan groot genoeg is voor mij in mijn eentje. Ik zit er nu een half jaar, en geniet nog steeds enorm van de zelfstandigheid.DSC_5299 DSC_5325 DSC_5356
Duitsland, TidM en de Nürburgring
Ook dit jaar gingen we weer met de MX-5 gang naar Duitsland. Waar we vorig jaar nog bijna verdronken door de onophoudelijke stortbuien, viel onze vakantie dit jaar exact in de meest extreme hittegolf die we in tijden hebben meegemaakt. Op een gegeven moment maakten we de fout om de auto’s met open dak 10 minuutjes achter te laten terwijl we de supermarkt in liepen, en bij terugkomt was mijn leer zo heet dat ik er niet meer in kon zitten. Maar als je dan eenmaal rijdt is die hitte in een cabrio natuurlijk helemaal niet zo erg, en altijd nog stukken beter dan regen. Helaas was mijn radiator net voor vertrek echt gestorven na een lange tijd van stuiptrekkingen, waardoor ik mijn auto niet al te hard kon pushen op de bergwegen van Duitsland. Maar met een beetje slim rijden heb ik alsnog redelijk doorgetrapt, en was de vakantie puur genot. We gingen eerst naar Treffen in der Mitte, wat de grootste MX-5 meeting van heel Europa is. Een paar dagen later reden we naar de Nürburgring. We sliepen (uit pure noodzaak) in onze auto’s, barbecueden aan de wegrand en uiteindelijk gaf één van de auto’s het op en moesten we die later met een transporter terughalen naar Nederland. Het was de meest avontuurlijke Duitsland rit tot nu toe, en dat maakte het de beste.

14DSC_5376 15 16

Oldtimerdagen met de Jaguar
Als liefhebber van oldtimerdagen, was ik er snel bij om me in te schrijven zodra de Jaguar 25 jaar werd. Dit jaar zijn we in Ruinerwold, Appelscha en Emmen aanwezig geweest bij oldtimerdagen. Het is zeer hilarisch om met een lelijk geverfde Carbagerun Jaguar tussen de vele museumstukken te staan die op een gemiddelde oldtimerdag komen aanzetten. Vooral Ruinerwold hebben we enorm van genoten, omdat daar ook een fijne toerrit bij zat. Volgend jaar zijn we sowieso weer op al deze dagen, en misschien wel meer, te vinden.

18IMG_20150815_121240


Oostenrijk
Een jaar of vijf geleden was ik met mijn ouders in Oostenrijk, in een prachtig Landal park genaamd hochmontafon. Sindsdien wouden we alledrie niks liever dan terug naar die fantastische plek. En dit jaar deden we dat! Waar ik vijf jaar geleden nog nét mijn rijbewijs niet had, was dat nu gelukkig wel het geval. En zelfs al waren we niet met een MX of Jaguar, ik heb alsnog enorm genoten van de prachtige Oostenrijkse bergpassen rijden in een Citroën Xantia. Ik mis de bergen nu, enkele maanden later, nog steeds enorm.

19

2015
En één van mijn hoogtepunten van 2015 was 2015. Want het was gewoon simpelweg een mooi jaar. Ik heb veel gereisd, ik ben verhuisd, ik heb geweldige ervaringen opgedaan, en een paar minder geweldige ervaringen opgedaan. Ik heb toffe muziek live gezien, ik heb geweldige roadtrips gemaakt en ik heb heel veel mooie tijden doorgebracht met vrienden en familie. Veel meer kan ik me niet wensen, en ik neem de wat mindere kanten graag voor lief. Binnenkort kun je lezen over mijn plannen en verwachtingen voor 2016. Ik kan alvast verklappen dat het de bedoeling is om het minstens zo mooi te gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *